Retul Bike Fit

Retül Fit – meer dan gewoon een fietsmeting

Retül Fit is een complete fietsmeting om je zo goed mogelijk op je fiets te zetten, met als doel dat je op de fiets met meer comfort en minder kwaaltjes beter presteert.

Met behulp van de 3D motion capture-technologie meet het Retül-systeem nauwkeurig hoe jij op de fiets beweegt. Met de data die hier uitkomt, bepalen onze professionele bikefitter en jij de afstelling van je fiets en jouw rijervaring.

Hoe werkt Retül Fit? We beginnen met een pre-fit fysieke beoordeling, zodat bij het bepalen van de afstelling de beperkingen van je lichaam, eerdere blessures en je fietsdoelen meegenomen worden.

Terwijl je fietst, worden sensoren op 8 anatomische punten van je lichaam gevolgd door het Retül Vantage Motion Capture-systeem. Zo worden real-time driedimensionale gegevens van elke pedaalslag verzameld, waardoor een dynamische meting ontstaat.

De Retül Fit-software verrekent de gegevens, zodat wij met behulp van deze data jou in je perfecte rijpositie kan plaatsen.

Zodra je samen met onze bikefitter de definitieve fietspositie hebt vastgesteld, maakt hij met de Retül Zin-tool een digitale afdruk van je uiteindelijke fietsafstelling. Je krijgt een volledig fit-rapport, zodat je later altijd de fietsgegevens en afstelling kunt nakijken.

Onze Retül Pakketten

Bike set-up

€50,-

Basis afstellen van de fiets op de belangrijkste punten.

Afstellen van:

  • Zadelhoogte
  • Zadel terugstand
  • Reach (afstand zadel tot stuur)
  • Drop (hoogte van stuur)

Bij deze meting zit geen lichamelijk onderzoek.

Check-up

€100,-

Opvolging na fit.

Het lichaam verandert het hele jaar door, hierdoor verandert ook uw optimale houding op de fiets. Om blessurevrij en optimaal te kunnen blijven fietsen is het van belang dat de fiets afgesteld blijft op uw lichaam. Door de complete fit procedure nogmaals te doorlopen worden veranderingen waargenomen en zo nodig meteen aangepast.

Na deze check-up krijgt u een vernieuwd rapport van de fit.

Fit

€200,-

De meest uitgebreide meting.

In deze meting wordt er uitgebreid stil gestaan bij uw verleden op de fiets en eventuele blessures. Er wordt een lichamelijk onderzoek uitgevoerd.

Hierin meten we de volgende aspecten:

  • Flexibiliteit gewrichten
  • Afwijking in ruggengraat
  • Heuprotatie
  • Zitbotbreedte
  • Beenlengteverschil
  • Verhouding bovenbeen en scheenbeen
  • Knie uitslag
  • Hoogte voetboog
  • Hoek van voorvoet

De fiets wordt volledig aangepast aan uw lichaam. Hierbij zijn de belangrijkste punten:

  • Zadelhoogte
  • Type zadel
  • Zadel terugstand en hoek
  • Reach (afstand zadel tot stuur)
  • Stand van handvatten/shifters
  • Breedte en vorm van het stuur
  • Stuurhoogte
  • Plaatsing en rotatie van schoenplaatjes

Als u perfect op de fiets zit dan wordt de fiets ingescand en krijgt u een rapport met de huidige afmetingen van de fiets. Hierin staan ook de resultaten van het lichamelijk onderzoek en de specifieke onderdelen.

Krijgt u binnen een jaar nog klachten dan wordt hier gratis naar gekeken.

Zadelmeting

Onze Ditgital sitbone device neemt het giswerk weg bij het kiezen van het juiste zadel. Het apparaat meet met gevoelige sensoren de breedte en vorm van de zitbotten. De speciale app geeft meteen een aanbeveling voor het type zadel en de juiste breedte per type. De software baseert dit advies op de metingen, je houding en je favoriete rijervaring.

Voor een zadelmeting is geen afspraak nodig.

Specialized Retul Bike Fit zadelmeting
Specialized Retul Bike Fit zadel

Zadelkeuze

In de zadels die wij voeren zit een hoop wetenschap verwerkt. Wij hebben veel verschillende zadels van Specialized, liggen in de winkel. Een meting voeren wij vooral uit bij mensen met medische klachten of specifieke problemen. Specialized maakt voornamelijk zadels voor de race- en mountainbikefietsers. Zij onderscheiden zich van andere sportieve merken door met de kennis van Retül-metingen de zadels aan te passen aan de behoefte van rijders. Zij maken hierbij gebruik van verschillende innovatieve materialen (bijvoorbeeld MIMIC).

sqlab saddle
sqlab saddle

De Voeten

Een van de meest ondergewaardeerde aspecten van bikefitting zijn de voeten, van heel veel problemen ligt hier de basis. In onze meting gebruiken we assecoires van Specialized Body Geometry. Hieronder zijn enkele belangrijke aspecten toegelicht.

Metatarsal Button

Metatarsal Button

Nooit meer brandende voeten. Onze zolen rekenen af met ongemakken zoals slapende tenen of een brandende wreef. Door de botjes in de voorvoet op te lichten en uit te spreiden, wordt de druk op de zenuwen en bloedvaten verminderd.

Varus Wedge

Varus Wedge

Een perfect uitgelijnde heup, knie en voet, zonder dat je er iets aan hoeft te doen. Onze schoenen zijn voorzien van 1,5 mm kanteling in de voorvoet, waardoor de biomechanische efficiëntie wordt verbeterd. Het resultaat? Meer vermogen en meer comfort. Voor andere merken schoenen hebben we losse wedges.

Longitudinal Arch

Longitudinal Arch

Verbeterde krachtoverbrenging. Hogere efficiëntie. Onze zolen bieden extra ondersteuning aan de voet, zodat je wreef tijdens de pedaalslag niet inzakt en er geen kostbare watts verloren gaan.

Voetzooltjes op maat

In de meetruimte tref je het Retül voetbed meet apparaat aan. Hiermee maken we op maat fietszooltjes voor een maximale krachtoverbrenging en voor minimale ongemakken en voorkomen/verhelpen van (knie) blessures.

Custom zooltjes aanmeten kost 125,00 euro.

Specialized Retul voetmeting
© Bike Center Woerden